Preveritev parcele

Vas zanima, kakšne prepovedi in omejitve veljajo za parcelo, ki jo imate v lasti, ali jo želite kupiti?

Strokovna preveritev zemljiške parcele

Velikokrat se zgodi, da si investitorji za gradnjo svojega doma izberejo parcelo, za katero ne vedo, da ima številne omejitve ali oddaljene priključke, kar lahko bistveno podraži gradnjo. Preprečite težaven začetek gradnje in si privoščite strokovno preveritev izbrane zemljiške parcele.

V Masivni Pasivni nudimo strokovno pomoč in svetovanje pred nakupom izbrane zemljiške parcele oziroma pregledamo omejitve parcele, ki jo že imate v lasti. Namesto vas preverimo, kaj je možno na parceli graditi, in kakšne omejitve obstajajo glede na prostorske akte in druge dejavnike gradnje.

Vaše želje pri gradnji vaše sanjske hiše so žal odvisne tudi od številnih dejavnikov kot so velikost zemljišča, namembnost, odmiki od parcelnih mej, ceste, varovalna območja ali pasovi in druge prostorske omejitve. Na podlagi javno dostopnih podatkov in veljavnih prostorskih aktov za vas preverimo, ali glede na velikost, obliko, dizajn in ostale vaše želje, na določeni parceli lahko postavite vašo sanjsko hišo.

S pomočjo postopka preveritve se kot potencialni kupec parcele seznanite z lastnostmi in stanjem parcele ter potenciali in kapacitetami možne novogradnje na izbrani parceli. Tako boste pridobili natančne podatke, kaj lahko na parceli zgradite in s kakšnimi ovirami se bo potrebno soočiti v procesu same gradnje.

V sklopu storitve preverimo naslednje lastnosti parcele:

 • Namembnost

 • Zazidljiva površina

 • Druga določila prostorskega akta

 • Oddaljenost in dostopnost javne infrastrukture

 •  Horizontalni gabarit, etažnost, kvadratura

 • Varovalni pasovi / območja

 • Odmiki od parcelnih mej

Poleg posvetovalnega sestanka boste prejeli tudi kratko poročilo o omejitvah in možnostih gradnje na izbrani parceli.

Cena preveritve zemljišča: 250 EUR + DDV

Urbanistična preveritev + Priprava predloga umestitve objekta na parcelo

Dodatno vam lahko ponudimo storitev Umestitev objekta na parcelo, ki zajema preveritev zunanjih potencialov in omejitev lokacije ter potencialne kapacitete novogradnje.

Storitev zajema:

 • 3D izris terena s plastnicami (teren v naklonu)

 • 3D izris/kubusna umestitev objekta na zemljišče

 • Kotiranje objekta, višinskih razlik in odmikov od parcelnih mej

 • Prečni prerez čez objekt in teren

 • Izračun masne bilance zemeljskih del, da ovrednotimo strošek zemeljskih del ter ocenimo presežek ali manjko zemljine glede na umestitev objekta

Preden kupite parcelo oziroma začnete z gradnjo, se zagotovo prepričajte, da lahko na izbrani parceli zgradite točno takšno hišo, kot si jo želite brez kasnejših neprijetnih presenečenj.

Po strokovni preveritvi parcele in umestitvi objekta vam lahko pripravimo tudi idejno zasnovo vašega novega doma, ki je lahko individualna, ali pa izberete eno izmed naših več kot 50 tipskih hiš, ki jih imamo v ponudbi. Zatem vam pripravimo še projektno dokumentacijo in izvedemo gradnjo hiše do funkcionalnega ključa.

Cena umestitve objekta na parcelo: 490 EUR + DDV
 


Nekaj besed o nas:

V podjetju Masivna Pasivna smo specializirani za gradnjo zidanih stanovanjskih objektov, predvsem enodružinskih hiš in dvojčkov. V sklopu gradnje izvajamo vsa gradbena dela, od izkopa in izvedbe temeljev, do gradnje konstrukcije in priprave objekta na funkcionalni ključ. 

Odlikujejo nas različna znanja in izkušnje s področja gradbeništva, statike, arhitekture, informatike in varstva pri delu. Predvsem pa nas vodita strast in odločnost, da postavljamo nove standarde zidane gradnje, tako z vidika tehnologije, kot kakovosti storitve. Našim kupcem zagotavljamo popolnoma novo nakupno izkušnjo gradnje doma s celostno in transparentno storitvijo na enem mestu. Vaše udobje bivanja je naša prioriteta.

 

 

Več informacij
Masivna Pasivna

Masivna Pasivna uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki omogočajo boljše delovanje strani in uporabo analitičnih orodij.
Prosimo, da potrdite uporabo piškotkov.

Strinjam se

Prenesti želite dokument

Masivna Pasivna logo

Prijava na e-novice uspešna.