Izdelava idejne rešitve

Preprost in ugoden prvi korak do vaše sanjske hiše

Naročite izdelavo idejne rešitve ter 3D modela

Načrtujete gradnjo zidane hiše, pa ne veste, kje in kako začeti? Ponujamo vam ugodno izdelavo idejne rešitve, ki je hkrati zelo konkreten in finančno obvladljiv korak pred končno odločitvijo o gradnji ter pričetkom izdelave projektne dokumentacije (IZP, DGD, PZI, PID ipd.). 

V procesu izdelave idejne rešitve boste dodelali idejo o vaši sanjski hiši, obenem pa pridobili vse ključne informacije, ki vam bodo olajšale nadaljnje odločitve o sami gradnji, kot so na primer cena investicije, realen terminski načrt, postopek gradnje, proces izdelave projektne dokumentacije in podobno.


Kaj vse vključuje izdelava idejne rešitve?

 • Svetovanje arhitekta in gradbenega strokovnjaka

 • Svetovanje pri izbiri tipske (na voljo imamo več kot 50 tipskih hiš) ali individualne hiše

 • Urbanistično preveritev (na podlagi lokacijske informacije)

 • Arhitekturno rešitev (načrt tipičnih etaž)

 • Umestitev hiše na zemljišče (geodetski posnetek)

 • 3D Model hiše

 • Do 3 iteracije popravkov

 • Optimizacijo načrtov, da boste dobili največ udobja za vaš proračun

 • Predstavitev postopka gradnje in procesa urejanja celotne dokumentacije


Katere podatke potrebujete za izdelavo idejne rešitve?

 • Lokacijsko informacijo o parceli (pridobite na občini)

 • Geodetski posnetek 

 • Zapis vaših želja - velikost hiše oziroma želeno število sob, klet in podobno

 • Slike hiš, ki so vam všeč


Namen idejne rešitve je uskladitev želja in pričakovanj med stranko ter izvajalcem (osnovni izgled hiše, velikost objekta...). Idejna rešitev je usklajena tudi z danostmi zemljišča, namenjenega za gradnjo, in prostorskimi omejitvami, navedenimi v prostorskih aktih občine. 

Za izris idejne rešitve je potrebna lokacijska informacija, s katero se pridobi podatke o   prostorskih aktih, ki veljajo na območju zemljiške parcele. Za umestitev hiše na zemljišče pa je potreben geodetski posnetek, v katerega v skladu z vašimi željami in danostmi zemljišča umestimo hišo v prostor, skupaj z morebitnimi nadstreški, garažami, lopami, letnimi kuhinjami ter ostalimi pomožnimi objekti.

Na podlagi idejne zasnove lahko izdelamo tudi podrobno ponudbo za gradnjo objekta (na ključ ali do katere koli druge dogovorjene faze). V primeru, da se odločite za gradnjo pri Masivni Pasivni, vam polovico denarja za izdelavo idejne rešitve vrnemo. Pri projektih, za katere izvajamo gradnjo, uredimo tudi celotno projektno dokumentacijo (IZP, DGD, PZI, PID ipd.) v skladu s cenikom in veljavnimi popusti.


Nekaj besed o nas:

V podjetju Masivna Pasivna smo specializirani za gradnjo zidanih stanovanjskih objektov, predvsem enodružinskih hiš in dvojčkov. V sklopu gradnje izvajamo vsa gradbena dela, od izkopa in izvedbe temeljev, do gradnje konstrukcije in priprave objekta na funkcionalni ključ. 

Odlikujejo nas različna znanja in izkušnje s področja gradbeništva, statike, arhitekture, informatike in varstva pri delu. Predvsem pa nas vodita strast in odločnost, da postavljamo nove standarde zidane gradnje, tako z vidika tehnologije, kot kakovosti storitve. Našim kupcem zagotavljamo popolnoma novo nakupno izkušnjo gradnje doma s celostno in transparentno storitvijo na enem mestu. Vaše udobje bivanja je naša prioriteta.

Več informacij
Masivna Pasivna

Masivna Pasivna uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki omogočajo boljše delovanje strani in uporabo analitičnih orodij.
Prosimo, da potrdite uporabo piškotkov.

Strinjam se

Prenesti želite dokument

Masivna Pasivna logo

Prijava na e-novice uspešna.