AKTUALNO

domov / aktualno

Svetovanje

Headline image

Petek, 6.7.2018
Brušena opeka Heluz – sedaj tudi v Sloveniji

Zidanje z brušeno opeko Heluz ima veliko prednosti, pred uporabo klasične opeke. Opazili smo, da se kupci zanjo odločajo predvsem zaradi teh treh lastnosti.

 

Hitra in enostavna gradnja!

 

Danes, ko je čas še posebaj dragocen je hitra in enostavna gradnja močan argument za nakup brušene opeke Heluz. Natančno izdelana opeka, brez dimenzijskih odstopanj, omogoča edinstveno izkušnjo enostavnega, čistega in hitrega zidanja. Pri sami gradnji, ne prihaja do napak, kar dodatno olajša delo v kasnejših gradbenih fazah. Z opekami v kompletu prejmete tudi predpripravljeno malto, ki jo le z dodatkom vode enostavno pripravite za uporabo.

 

Najboljše toplotno izolacijske lastnosti na trgu!

 

Vse serije opek Heluz za zunanje zidove odlikuje visoka toplotna izolativnost. Serija opeke Family je v svojem cenovnem razredu, po toplotni prevodnosti daleč pred konkurenco. Nova, že četrta generacija opek Heluz (serija Famili 2in1) je plod lastnega razvoja in skoraj 150 let izkušenj podjetja Heluz. Odlikujejo jo izjemnime toplotne izolacijskime lastnosti, ki omogočjo doseganje pasivnega standarda brez dodatne izolacije.

 

Skoraj suha gradnja!

 

Dva do tri centimetre malte med posameznimi vrstami klasičnih opek, pri gradnji z brušeno opeko zamenja 2 milimetra tanek sloj mineralnega veziva. Nanese se ga hitro in enostavno ter brez odpadka materiala s pomočjo nanašalnega valjčka. Na ta način dosežemo minimalno količino vsiljene vode v objekt. Kar pomeni, da so stene suhe že v nekaj dneh in zato hiše ni potrebno ''sušiti čez zimo''. Ker se v temperaturnih amplitudah malta in opeka obnašata različno, se na ta način poveča tudi kohezivnost zidanih površin in tajnost zrakotesnosti objekta.

 

Več o lastnostih in vse tehnične specifikacije posameznih serij opek, si lahko preberete TUKAJ.

 

 

Več informacij
Masivna Pasivna

Masivna Pasivna uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki omogočajo boljše delovanje strani in uporabo analitičnih orodij.
Prosimo, da potrdite uporabo piškotkov.

Strinjam se

Prenesti želite dokument

Masivna Pasivna logo

Prijava na e-novice uspešna.